Warmtepomp

Op een duurzame manier verwarmen, koelen en warm water tappen. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota  wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. 

Een warmtepomp is een alternatieve, milieuvriendelijke en bovendien rendabele manier om uw woning te verwarmen, te koelen en warm water te produceren. Het principe is eenvoudig: de warmte van buiten wordt naar binnen gehaald. Gebruik van de warmtepomp is een vorm van warmteopwekking vergelijkbaar met de
werking van een koelkast. Het werkings-principe is dat de pomp warmte uit de omgeving geschikt maakt voor toepassing als ruimte-verwarming (of koeling).

Een warmtepompsysteem is een systeem dat ruwweg bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De bron;
  • De warmtepomp (de ‘opwekker’ van warmte), met eventueel een buffervat;
  • Het afgifte-systeem (hoe wordt de warmte afgegeven);

Belangrijke tips

  • Laat je ook door ons informeren over eventueel benodigde vergunningen/ meldingen. Gesloten bronsystemen (tot 70 kW) zijn zonder vergunning. Voor open en grotere gesloten bronsystemen kan een vergunning nodig zijn.
  • Een warmtepomp neemt gemiddeld net zoveel ruimte in als een tweedeurs koelkast, houd hier in de (technische) ruimte rekening mee.
  • Zorg ervoor dat 1 partij het complete systeem (bron, warmtepomp, afgifte-systeem) ontwerpt, berekent en uitvoert.

Meer informatie?

Weten wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op.

 

Contact

Meer weten?
Telefoon
Telefoon
Whatsapp
Whatsapp
E-mail
E-mail